Vedtægter, ejeraftaler og aftaler mellem selskab og ejere
Kursus for advokater, advokatfuldmægtige, advokatsekretærer og andre med professionel interesse for emnet
Program
Vedtægter
Generelt ofres der i praksis ikke megen tid på rådgivning om indholdet af kapitalselskaber vedtægter, og det overses ofte, at selskabsloven indeholder en lang række fakultative bestemmelser, som skal være inkorporeret i vedtægterne for at være gældende, og som ofte er relevante at overveje og rådgive om.
Ejeraftaler
Ejeraftaler benyttes i og er relevante for mange kapitalselskaber. Ejeraftaler er imidlertid kendetegnende ved, at det er aftaler, som skal regulere en uvis fremtid, hvilket stiller store krav til koncipisten. Hertil kommer, at der er knyttet en lang række problemstillinger til ejeraftaler, herunder håndhævelse af disse og samspillet mellem vedtægter og ejeraftaler.
Aftaler mellem kapitalselskabet og kapitalejere
I mange kapitalselskaber foreligger der aftaler og samhandel mellem kapitalselskabet og én eller flere af kapitalejerne. Sådanne aftaler indeholder en række selskabsretlige og skattemæssige problemstillinger, som ofte overses i praksis.
der traditionelt giver anledning til særlige overvejelser og volder særlige udfordringer.
Indhold
Kurset indeholder følgende emner, der løbende suppleres med en lang række konkrete cases:
- Indledning.
- Vedtægter og Ejeraftaler – Samspillet
- Vedtægter – Obligatoriske og fakultative/betinget obligatoriske bestemmelser
- Ejeraftaler – Formål, overvejelser, indhold
- Ejeraftaler – Metoder til sikring af efterlevelse, jf. selskabslovens § 82
- Ejeraftaler – Exit-modeller
- Aftaler/samhandel mellem kapitalselskabet og kapitalejerne – lovgrundlag, krav, selskabsretlige og udvalgte skattemæssige problemstillinger
- Selvfinansiering
- Kapitalejerlån – Lovlige/Ulovlige
- Afslutning
Underviser
22. oktober 2024 | |
kl. 9.00 - 16.00 | |
Comwell Bygholm Park, Horsens, Schüttesvej 6, 8700 Horsens | |
7 lektioner |
Kr. 2999,- excl. moms.
Formål
Kurset henvender sig til advokater, advokatfuldmægtige, virksomhedsjurister og erfarne juridiske sagsbehandlere, der ønsker en dybere indsigt i og forståelse for (indholdet af) vedtægter og ejeraftaler for kapitalselskaber, herunder samspillet mellem vedtægter og ejeraftaler, ejeraftalers indhold, udvalgte problemstillinger, exit-modeller m.v.
Kurset omhandler herudover de problemstillinger, der knytter sig til aftaler og samhandel mellem kapitalselskaber og kapitalejerne, herunder reglerne om kapitalejerlån.
Kursusform
Kurset tager afsæt i den selskabsretlige lovgivning men har et klart praktisk fokus og indeholder en lang række konkrete cases og eksempler.
Mål
Målet med kurset er at give deltagerne en grundig indføring i tre meget væsentlige selskabsretlige områder, der traditionelt giver anledning til særlige overvejelser og volder særlige udfordringer.
Hvordan søger jeg?
Du kan søge med et stikord efter et emne eller en underviser ved at klikke på søgeikonet øverst til højre på denne eller en anden side.
Hvordan tilmelder jeg mig?
Klik på en kursustitel for at se programmet.
Du tilmelder dig derefter ved at klikke på Tilføj til indkøbskurv og vælge Tilmeld dig disse kurser, når du har valgt det eller de kurser, du vil deltage i. Herefter modtager du straks pr. e-mail en kursusbekræftelse og en faktura.
Du kan samtidig tilmelde en eller flere kolleger til samme kurser.
HVORDAN HENTER JEG KURSUSMATERIALET?
- Klik på KURSIST-LOGIN på www.kursusunivers.dk's forside.
- Udfyld herefter dit brugernavn, som er din mailadresse, og dit password.
- Du lander nu på din profilside, hvor du klikker på det relevante kursus.
- På kursussiden klikker du på den seneste (eller eneste) version af kursusmaterialet.
- Herefter fremkommer de forskellige muligheder for at tilgå materialet,
Du kan typisk downloade kursusmaterialet senest 1 uge før kursusdagen.
Du kan vælge at printe kursusmaterialet eller at benytte det digitalt på din egen pc på kurset. Vælger du sidstnævnte mulighed, kan du fx åbne materialet to gange, dvs. i to vinduer. Herefter kan du i det ene vindue følge underviserens PowerPoint og i det andet fx en lovtekst eller en dom.
Send en e-mail til mail@kursusunivers.dk, hvis du er i tvivl om noget eller har glemt dit password.
Kosthensyn
Har du allergi, eller er der andre forhold, der gør, at du skal undgå visse madvarer mv., så skriv i god tid til os på mail@kursusunivers.dk. Så vil vores kursussteder gøre deres bedste for at imødekomme dit behov.